X

Κατρούγκαλος: Στηρίζω τη χορήγηση εθνικής σύνταξης

Προανήγγειλε διάλογο για το ασφαλιστικό, είπε όχι στις συντάξεις με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ διέψευσε τα περί επιβολής εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ant1news

Την πρόταση της Επιτροπής Σοφών για χορήγηση εθνικής σύνταξης δήλωσε ότι θα υιοθετήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σύνδεση των συντάξεων με εισοδηματικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, η εθνική σύνταξη θα δίνεται με 15 χρόνια ασφάλισης και θα στηρίζεται σε έσοδα από τη φορολογία και όχι εισφορές. Όπως, άλλωστε, σημείωσε ο υπουργός, η εθνική σύνταξη θα κοστίζει λιγότερο στο κράτος. «Μία σύνταξη που θα εγγυάται ότι θα ξεφεύγουν όλοι από την φτώχεια θα απαιτεί το 7% της παροχής των φόρων, την ώρα που για τη χρηματοδότηση του παρόντος συνταξιοδοτικού αφορά το 9%» είπε χαρακτηριστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε διάλογο για το ασφαλιστικό και συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων αυτή την εβδομάδα, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα σύστημα το οποίο θα έχει μία εγγυημένη βάση και σε αυτήν να χτίσει.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Κατρούγκαλος διέψευσε τις αναφορές περί επιβολής νέας εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ τόνισε ότι υπάρξει παρέμβαση, όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να προστατευτούν οι μικρές συντάξεις.