X

Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για αποπομπή Σαββαΐδου

«Απολύεται» η ΓΓΔΕ, που αρνήθηκε να παραιτηθεί, λέγοντας ότι είχαν κυβερνητική έγκριση οι αποφάσεις της. Ποιες αιχμές αφήνει για την «ουσία» της ...δίωξης της.

Ant1news

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου απο την θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, θα υπάρξει σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία θα "εκδιωχεί" η ΓΓΔΕ, καθώς το γεγονός πως κατηγορείται για πλημμέλημα δίνει στην Κυβέρνηση αυτή τη δυνατότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες, κάτι που σημαίνει ότι η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου θα επιδοθεί στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με κλητήρα.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη, σημειώνοντας ότι "σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες και θα τηρηθούν».

Όπως λέει η ίδια η Κατερίνα Σαββάΐδου, η δίωξη της αποτελεί "αφορμή" για την αποπομπή της.

Θεωρώντας πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε βάρος της, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου -όπως από το Σάββατο είχε αποκαλύψει ο Ant1news.gr- ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι όλες οι αποφάσεις της είχαν κυβερνητική έγκριση. 

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων απέστειλε και σχετική επιστολή στην Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος της είχε ζητήσει διά του Ευκλείδη Τσακαλώτου να «διευκολύνει την Κυβέρνηση διά της παραιτήσεως της», μέσω της οποίας απαντά με εξιστόρηση γεγονότων σχετικά με δύο αποφάσεις της για τις οποίες, σύμφωνα με διαρροές και πληροφορίες από δικαστικές πηγές, καλείται να δώσει εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη. 

Η Κατερίνα Σαββαΐδου τονίζει ότι όλες οι αποφάσεις της είχαν κυβερνητική έγκριση και ελήφθησαν σε συνεργασία με τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, πάντοτε βάσει του νόμου. Ακόμη ότι δεν προκαλούν ζημία στο Δημόσιο ή δεν έχουν προσωπικό όφελος για την ίδια, γεγονός που δεν δικαιολογεί, όπως υποστηρίζει, το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση της. 

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο θόρυβος γύρω από το όνομα της δημιουργήθηκε σε μια περίοδο που υπάρχει αναταραχή σχετικά με την μεταφορά από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ σημαντικών υποθέσεων φοροδιαφυγής και ταυτόχρονα στην επικαιρότητα κυριαρχεί η συζήτηση για τα πόθεν έσχες υπουργών.

Το Ποτάμι με ανακοίνωση του επιτίθεται στην κυβέρνηση για την υπόθεση της κας Σαββαΐδου, κάνοντας λόγο για καθεστωτική νοοτροπία.