X

Η Έλενα Παπαδοπούλου νέα Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής

"Πυρά" από το Ποτάμι, για την κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που διορίστηκε ΓΓ του Υπ, Οικονομικών, με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ant1news

Η Έλενα Παπαδοπούλου διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών νέα Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής.

Η Ε.Παπαδοπούλου ήταν συνεργάτης του Ευκλείδη Τσακαλώτου, πριν εκείνος αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, με την ιδιότητα της ειδικής συμβούλου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδική στα οικονομικά ζητήματα, έχει συνεργαστεί ως ερευνήτρια με το Καποδιστριακό, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Με μεγάλη εμπειρία σε θέματα δημοσιονομικής και μακροοινομικής πολιτικής, έχει γράψει αρκετά πανεπιστημιακά άρθρα κι έχει επιμεληθεί, μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το βιβλίο «Public Debt and Austerity in the EU» (Δημόσιο Χρέος και Λιτότητα στην ΕΕ).

Η Έλενα Παποδοπούλου συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής αντιπροσωπείας, το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

"Πυρά" απο το Ποτάμι

Επίθεση στην Κυβέρνηση, με αφορμή την τοποθέτηση της Έλενας Παπαδοπούλου ως Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, εξαπέλυσε το Ποτάμι.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι "η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτη τον αγώνα κατά της οικογενειοκρατίας. Στη θέση του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, τοποθετήθηκε κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ", συμπληρώνοντας "ίσως είναι άξια. Γιατί δεν δόθηκε όμως η δυνατότητα και σε άλλους άξιους ανθρώπους να διεκδικήσουν τη θέση;".

Όπως αναφέρει το Ποτάμι, "δεν περιμένουμε απάντηση, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, αποδεικνύει καθημερινά ότι αντιμετωπίζει την εξουσία ως λάφυρο".