X

Υποψήφιοι 43 Έλληνες και 1 Αργεντίνος για την θέση της Σαββαΐδου

Ξεχωρίζει η υποψηφιότητα ενός Αρτεντίνου για τη θέση του ΓΓΔΕ. Τι ισχύει τελικά με τις αιτήσεις από δύο Κινέζους; Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των αιτήσεων.

Ant1news

Ξεκίνησε σήμερα η καταγραφή των αιτήσεων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, την οποία κατείχε μέχρι πρότινος η Κατερίνα Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που αναφέρει το Euro2day, κατά τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εν λόγω θέση υπεβλήθησαν 44 αιτήσεις εκ των οποίων οι 43 από Έλληνες και μία από έναν Αργεντίνο, ενώ οι αρχικές πληροφορίες για αιτήσεις από Κινέζους, διαψεύστηκαν.

Μία επταμελής επιτροπή, στην οποία μετέχουν δύο εκπρόσωποι της Κομισιόν, ο ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής, ο Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και ο καθηγητής Δημήτριος Σιδέρης, θα καταλήξει στους επικρατέστερους υποψήφιους, οι οποίοι θα κληθούν για συνέντευξη.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης, ενώ τον τελικό λόγο για την επιλογή του νέου ΓΓΔΕ θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η εισήγηση του οποίου θα τεθεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο.