X

Τσακαλώτος: Το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο

Αισιόδοξος ο υπουργός Οικονομικών μετά το Eurogroup. Τι δήλωσε για τα προαπαιτούμενα προσερχόμενος στο Ecofin.

Ant1news

Την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι «σε καλό δρόμο» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά.

Προσερχόμενος σήμερα στο Ecofin στις Βρυξέλλες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι στο χθεσινό Eurogroup συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα και συγκεκριμένα η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα προαπαιτούμενα,  αλλά και όσα θα πρέπει να γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα.

“Ολοένα και λιγότερος χρόνος απαιτείται για το ελληνικό ζήτημα, το οποίο εκλαμβάνω ως καλό σημάδι”, πρόσθεσε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας: “Νομίζω ότι το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε αυτούς τους τελευταίους μήνες”.

Εξάλλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι υπάρχουν άλλα θέματα που απασχολούν το σημερινό Ecofin, όπως η φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει το απόγευμα στο Ευρωκοινοβούλιο συναντήσεις με τον πρόεδρο της ECON (Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής) Roberto Gualtieri και τα μέλη της ECON από την Ομάδα των Πρασίνων και από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά. Ο κ. Τσακαλώτος, επίσης, θα συναντηθεί με την Gabriele Zimmer, πρόεδρο της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (GUE/NGL), τη Maria João Rodrigues από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και την Sylvie Goulard από την Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη. Τέλος ο Υπουργός θα μιλήσει στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς - Βόρεια Πράσινη Αριστερά  (GUE/NGL).

Στα θέματα που θα απασχολήσουν την σύνοδο του Ecofin αναφέρθηκαν οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Σαπέν, κατά την άφιξή τους: