X

Κατρούγκαλος: Δεν διαπραγματευόμαστε μείωση στις κύριες συντάξεις

Έτοιμος για σύγκρουση για τις κύριες συντάξεις. Μάχη για τις επικουρικές. Τι ζητούν για την εθνική σύνταξη οι δανειστές και τι ισχύει για τις εισφορές.

Ant1news

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση όχι απλά δεν το διαπραγματεύεται, αλλά είναι διατεθειμένη να προσχωρήσει ακόμα και σε σύγκρουση με τους δανειστές.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από τους θεσμούς για το ασφαλιστικό, ενώ επεσήμανε ότι η λογική τους είναι να μην αυξηθούν οι εισφορές.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι οι δανειστές έχουν δεχθεί την εθνική σύνταξη και τους ενιαίους κανόνες για όλους στο ασφαλιστικό, ενώ ζητούν εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη.

Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει μείωση για τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, στους νέους συνταξιούχους. «Οι νέες συντάξεις δεν θα είναι μικρότερες για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, από αυτό που υπολογίζεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ίσως υπάρξουν και μικρές αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις.

Όσον αφορά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα υπολογίζονται με βάσει το πραγματικό τους εισόδημα, ενώ σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις σημείωσε ότι θα δοθεί μάχη για να μη μειωθούν.