X

Κώδωνας κινδύνου από Στουρνάρα για την αξιολόγηση

Στουρνάρας: Ανάγκη εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, ανάγκη αλλαγών στο φορολογικό και ανάγκη οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.

Ant1news

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προεδρείου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των τραπεζών ενημερώθηκαν για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ώστε μέσα στο έτος να δημιουργηθεί η αγορά εξειδικευμένων εταιρειών διαχείρισης.

Ο διοικητής της ΤτΕ αναμένεται να κρούσει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τις καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, ημέρα παρουσίασης της έκθεσής του στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας, αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, την ανάγκη αλλαγών στο φορολογικό και την ανάγκη οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να σταθεί στην ανάγκη για μείωση δαπανών και για «φρένο» στην αύξηση φόρων.

«Καμπανάκι» προβλέπεται από τον Γιάννη Στουρνάρα και για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα ζητήσει να ιδιοποιηθεί η κυβέρνηση. Μέσα σε όλα αυτά, δεν αποκλείεται να σταθεί στο ότι είναι εφικτή η ανάκαμψη στο τέλος του 2016.