X

Έμμεση απάντηση Σόιμπλε στον Λιου για το χρέος

Δεν είναι επείγουσα αυτή η συζήτηση τονίζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Σε τι φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Τι είπε για τις συντάξεις.

Ant1news

Δουλεύουμε για μια συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει ό,τι υποσχέθηκε, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση τον Απρίλιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters

«Αν για λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει... μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν, ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ' αυτού», δήλωσε αναφορικά με τις συντάξεις.

Ο ίδιος παρέμεινε σταθερός στη θέση που έχει διατυπώσει για το χρέος. «Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση που δεν είναι επείγουσα», τόνισε και πρόσθεσε πως η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι περισσότερο επείγοντα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απάντησε έμμεσα στον Αμερικανό ομόλογό του ο οποίος νωρίτερα δήλωσε ότι το ΔΝΤ δεν θα λάβει μέρος χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα της Ελλάδας αν δεν προηγηθεί ικανοποιητική ελάφρυνση του χρέους.

Ουσιαστικά, ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επανέλαβε αυτό που ήδη έχει πει το Ταμείο, θέση την οποία εξέφρασε και ο Μπαράκ Ομπάμα σε σύνεντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.