X

Βάιντμαν: Δευτερεύουσας σημασίας το θέμα του ελληνικού χρέος

Ο επικεφαλής της Bundesbank καλεί την Αθήνα να εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Πως σχολιάζει τις επιλογές του Μάριο Ντράγκι.

Ant1news

«Δευτερεύουσας σημασίας» χαρακτήρισε το ζήτημα του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν.

Παράλληλα, κάλεσε την Αθήνα να εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. «Αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η τήρηση του προγράμματος και «ο τρόπος να σταθεί ξανά στα πόδια της», τόνισε ο Γερμανός τραπεζίτης, σε συνέντευξή του στην Die Welt.

«Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους είναι δευτερεύουσες, καθώς η εξυπηρέτηση του χρέους δεν αποτελεί το πιεστικότερο πρόβλημα της Ελλάδας».

Ο κ. Βάιντμαν αναφερόμενος στις επιλογές του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι είπε ότι «ορισμένες αποφάσεις της ΕΚΤ παραβιάζουν τα όρια μεταξύ της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής».

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να συνεχίσει να είναι επεκτατική, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη σταθερότητα των τιμών.

«Ορισμένες φορές έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια δύσκολα ζητήματα» είπε σχολιάζοντας τη σχέση που έχει με τον κ Ντράγκι.