X

Μοσκοβισί: Ελπίζω να υπάρξει σύντομα παγκόσμια συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι θεμελιώδης, τονίζει ο Μοσκοβισί. Τι λέει για την πολιτική της ΕΚΤ.

Ant1news

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι θεμελιώδης, τονίζει ο επίτροπος της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξει σύντομα μια παγκόσμια συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Ο Πιερ Μοσκοβισί υποστήριξε ακόμα ότι η πολιτική της ΕΚΤ είναι υποστηρικτική και δεν θα πρέπει να δέχεται επικρίσεις.

Σημείωσε δε ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να βλάψουν την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη. «Η Ευρώπη έχει μια μέτρια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και θα πρέπει να διατηρήσει το ρυθμό», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις δήλωσε ακόμα πως "μια συμφωνία είναι εφικτή" για την επανάληψη του προγράμματος αρωγής το οποίο αποφασίσθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ευρωζώνη για την Ελλάδα, αλλά παραμένει εδώ και μήνες μπλοκαρισμένο.

"Μου φαίνεται πως μια συμφωνία, με βούληση, με δουλειά --που απομένει να γίνει--, είναι εφικτή και θα μπορούσε να επιτευχθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου", δήλωσε ο Μοσκοβισί μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που πραγματοποιείται στο Σεντάι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.