X

Σταθάκης: Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη

Η σταδιακή κατάργησή του δεν θα προκαλέσει προβλήματα, τόνισε ο υπουργός. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς. Τι είπε για τα κόκκινα δάνεια.

Ant1news

Αισιόδοξος ότι το ζήτημα του ΕΚΑΣ, που αποτελεί «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις, θα λυθεί χωρίς προβλήματα και δεν θα παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την Εθνική Σύνταξη και ότι η σταδιακή κατάργησή του δεν θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς θα εφαρμοστεί η εθνική σύνταξη.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι την Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένονται βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς.

Όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, σημείωσε ότι θα δοθεί λύση που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικό κόστος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στο πλαίσιο της λύσης, θα προβλέπεται η εξαίρεση των δανείων που προκαλούν δημοσιονομικό κόστος.