X

Νέος Πρόεδρος της ΕΕΕΠ ο Βαγγέλης Καραγρηγορίου

Στην θέση του Αντ. Στεργιώτη, που «στέρησε» εκατοντάδες εκατομμύρια από το Δημόσιο, «παγώνοντας» εν μια νυκτί τα VLTs. Δηλώσεις Τσακαλώτου  για τον παράνομο τζόγο

Ant1news

Με νέο Πρόεδρο ένα «παλαιό» μέλος της λειτουργεί από σήμερα η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, μετά την, κατά πλειοψηφία, έγκριση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην τοποθέτηση ως επικεφαλής της ΕΕΕΠ του Βαγγέλη Καραγρηγορίου.

Ερωτηθείς γιατί η Κυβέρνηση προχωρά σε αντικατάσταση του μέχρι πρότινος Προέδρου της ΕΕΕΠ, εκλεκτού του Γιάννη Βαρουφάκη, Αντώνη Στεργιώτη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην θέση αυτή επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι η αντικατάσταση του κ. Στεργιώτη (σημ: ο οποίος άλλαξε εν μια νυκτί τον Κανονισμό λειτουργίας των VLTs, λίγα 24ώρα πριν αρχίσει η υλοποίηση της σχετικής επένδυσης από τον ΟΠΑΠ, η οποία «πάγωσε» με αποτέλεσμα το Δημόσιο να απωλέσει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ο ΟΠΑΠ να προσφύγει κατά του Δημοσίου ζητώντας 1 δις ευρώ), έγινε για λόγους καλύτερης αποτελεσματικότητας, προσθέτοντας ότι «σε ηγετικές θέσεις απαιτούνται "team players"». 

Κατά την ακρόαση του κ. Καραγρηγορίου, που διήρκεσε περισσότερη από μία ώρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ως προτεραιότητα της Κυβέρνησης την πάταξη του παράνομου τζόγου και την πλήρη και συνολική ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων, βάσει των βέλτιστων, σύγχρονων πρακτικών. 

Όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών, η Επιτροπή θα εστιάσει στην πάταξη του παράνομου – κατά κανόνα διαδικτιακού - τζόγου, που όπως ανέφερε είναι μείζον πρόβλημα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, με τζίρο ανάλογο αυτού των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών. Μάλιστα, ο κ. Καραγρηγορίου ανέφερε πως στην σχετική «μαύρη λίστα» της ΕΕΕΠ είναι καταχωρισμένοι 611 (!) ιστότοποι.

 

Ορίζοντας τρεις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και της ΕΕΕΠ, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι οι δράσεις τους θα εστιάσουν στον ορισμό πλαισίου και την αδειοδότηση εταιρειών online στοιχηματισμού, το καθεστώς για τα VLTs και την σχετική προσφυγή του ΟΠΑΠ σε διαιτησία, καθώς και σε ζητήματα της λειτουργίας των καζίνο, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας, όπως ανέφερε ο Υπ. Οικονομικών. 

Ο Βαγγέλης Καραγρηγορίου είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Κοινωνικών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο), διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα φορολογίας και γνωρίζει τους μηχανισμούς λειτουργίας της ΕΕΕΠ, δεδομένου ότι είναι από το 2015 μέλος της Διοίκησης της Επιτροπής.