X

Wilbur Ross στον ΑΝΤ1: Θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία

Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής μίλησε στον ΑΝΤ1 για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα capital controls, τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και το Brexit.

Ant1news

Θετικά σημάδια στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, βλέπει ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross, που θεωρεί σωστό το αίτημα της κυβέρνησης προς τους δανειστές για χαλάρωση των capital controls.

Επισημαίνει, ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ότι είναι δύσκολη η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για τη φετινή χρονιά, λόγω της υστέρησης των εσόδων από φόρους.

Ωστόσο, για να προσελκύσει επενδυτές η κυβέρνηση πρέπει -κατά τον Wilbur Ross- να επιταχύνει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και φέρνει ως παράδειγμα την Cosco, που έχει εξαγγείλει επενδύσεις 500 εκ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά. 

Παράλληλα, για να "χτυπηθεί" η ανεργία θεωρεί μονόδρομο την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στο ιρλανδικό πρότυπο και πιστεύει ότι πρέπει να περιορισθεί το κράτος.

Στις αμερικανικές εκλογές στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ και ανήκει στην ομάδα οικονομικής ενίσχυσης της εκστρατείας του. 

Ο μεγαλομέτοχος της Eurobank αλλά και της Τράπεζας Κύπρου, θεωρεί ότι το Brexit χωρίς να αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες στην Κύπρο, όπου μπορούν να μετεγκατασταθούν εταιρείες λόγω του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στα αγγλικά: