X

Αλεξιάδης: Μόνο για μεγαλοοφειλέτες προβλέπονται πλειστηριασμοί

Χαρακτήρισε "ιστορίες για αγρίους" τους πλειστηριασμούς α κατοικίας. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη για πολίτες με χρέη στην εφορία.

Ant1news

«Ιστορίες για αγρίους» χαρακτήρισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης τις πληροφορίες για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, τονίζοντας ότι πλειστηριασμοί προβλέπονται μονάχα για μεγαλοοφειλέτες με ακίνητη περιουσία.

«Αν κάποιοι θεωρούν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας τον πλειστηριασμό σε μεγαλοοφειλέτη που χρωστά 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τότε έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων» τόνισε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Κατηγορηματικά απέκλεισε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν γίνονταν και δεν γίνονται». Σημείωσε δε ότι πλειστηριασμοί γίνονται από χρέη 300.000 ευρώ και πάνω, ενώ μόνο σε ειδικές περιπτώσεις γίνονται και κάτω από 300.000 ευρώ.

Ο κ. Αλεξιάδης έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη για πολίτες με χρέη μόνο προς την εφορία για να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους από πλειστηριασμό.

Η εν λόγω διάταξη είναι στη φάση της ολοκλήρωσης της επεξεργασίας, θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανάλογα του νόμου Κατσέλη.