X

Κατσέλη: η Εθνική Τράπεζα ανταποκρίνεται στις ανάγκες κοινωνίας και αγοράς

Τόνισε πως η παραμονή στην κορυφή απαιτεί όραμα και σχέδιο για το μέλλον, έγκαιρη διάγνωση των προκλήσεων, μακρόπνοη στρατηγική και καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Ant1news

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 175 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας, διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Καρατζά ημερίδα με θέμα “Όψεις των οικονομικών κρίσεων στην Ελλάδα και ο ρόλος της Εθνικής Τράπεζας”.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, σε χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο χρονικό ίδρυσης της Τράπεζας και στο διαχρονικό ρόλο της στην ανασυγκρότηση αλλά μετασχηματισμό του κράτους. Αναφερόμενη στο παρόν τόνισε:

«Η Εθνική Τράπεζα σήμερα, είναι μία ισχυρή κεφαλαιακά τράπεζα. Διαθέτοντας τα μεγαλύτερα αποθέματα ρευστότητας σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των μετόχων και πελατών της όσο και στις αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες της χώρας μας.

Αλλά αυτό δεν μας εφησυχάζει. Αντίθετα μας δίνει δύναμη να πρωτοπορούμε. Υλοποιώντας ένα μακρόπνοο και φιλόδοξο στρατηγικό σχέδιο, ως Εθνική Τράπεζα, επιδιώκουμε να ισχυροποιήσουμε περαιτέρω τη φερεγγυότητα και την κεφαλαιακή μας επάρκεια. Θέλουμε να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην ελληνική και διεθνή αγορά μέσω καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που να ανταποκρίνονται στο νέο ψηφιακό τραπεζικό περιβάλλον. Φιλοδοξούμε να πρωταγωνιστήσουμε στην προσπάθεια για βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας στηρίζοντας βιώσιμες, καινοτόμες και υγιείς επενδυτικές πρωτοβουλίες, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη μακροπρόθεσμη αξία της Τράπεζας και τα οφέλη για τους μετόχους της.

 

Παρά τον απαιτητικό δρόμο που έχουμε να διανύσουμε, συνεχίζουμε να υπηρετούμε το τρίπτυχο ανάπτυξη – κοινωνία – πολιτισμός, που έχει συνδεθεί διαχρονικά με την πορεία της Εθνικής Τράπεζας από την ίδρυσή της έως σήμερα. Σε αυτήν τη δύσκολη και απαιτητική συγκυρία, η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να διατηρεί ακέραιους δεσμούς εμπιστοσύνης με την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Γνωρίζουμε πολύ καλά όμως πως η παραμονή στην κορυφή απαιτεί όραμα και σχέδιο για το μέλλον, σωστή και έγκαιρη διάγνωση των προκλήσεων, μακρόπνοη στρατηγική, καινοτόμες πρωτοβουλίες. Απαιτεί πάνω απ’ όλα συνεχή αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης, αξιοπιστία, λογοδοσία και διαρκή κινητοποίηση όλων των ανθρώπων και στελεχών της Τράπεζας».