X

ΕΤΕ: “Κλείδωσε” ο Θωμόπουλος για τη θέση του Προέδρου

Δεν πέρασε η εισήγηση του ΤΧΣ. Μόλις 2 από τα 13 μέλη τάχθηκαν υπέρ του Τσιτσιράγκου. Άγνωστο αν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα το ΤΧΣ.

Ant1news

Ο Παναγιώτης Θωμόπουλος φαίνεται πως αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, έπειτα από το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο που είχε μοναδικό θέμα την εκλογή έξι νέων μη εκτελεστικών μελών, μεταξύ των οποίων και ο το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του προέδρου. Σημειώνεται πως η εισήγηση του ΤΧΣ ήταν ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος.

Η ανατροπή ήρθε μετά από μια συνεδρίαση-θρίλερ, όπου μόλις δύο από τα δεκατρία μέλη του Δ.Σ. τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Δ. Τσιτσιράγκου, εκ των οποίων το ένα ήταν ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ. Η νυν πρόεδρος της Εθνικής Λούκα Κατσέλη τάχθηκε επίσης υπέρ της υποψηφιότητας Τσιτσιράγκου, δεν είχε όμως δικαίωμα ψήφου, ως απερχόμενο μέλος Δ.Σ.

Παράλληλα, πληροφορίες κάνουν λόγο πως παρότι έγιναν προσπάθειες να μεταπεισθεί η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., αυτά επέμειναν στην εκλογή Π. Θωμόπουλου, κόντρα στην εισήγηση του ΤΧΣ, το οποίο αποτελεί και τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας.

Αυτό που απομένει πλέον είναι να φανεί αν το ΤΧΣ θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ή θα επιδιώξει να πάει το θέμα σε Γενική Συνέλευση. Σχετικές εισηγήσεις έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι, μια τέτοια κίνηση όμως θα προκαλούσε άλλη μια κρίση αξιοπιστίας.

Το αν το θέμα κλείσει ή όχι θα φανεί από το αν εκδοθεί μέσα στην ημέρα ανακοίνωση από την Εθνική Τράπεζα.