X

Σόιμπλε: επιζήμια για την Ελλάδα η ελάφρυνση χρέους

"Απάντηση στις διαρκείς αναφορές Ομπάμα απο την Αθήνα. Νέα δήλωση για το χρέος κι απο τον Ντάισελμπλουμ. "Τροχάδην" στην β΄ αξιολόγηση.

Ant1news

Ενδεχόμενη ανακούφιση του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για την Ελλάδα, υποστήριξε αργά χθες το βράδυ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει η εφημερίδα Passauer Neue Presse.

«Όποιος λέει 'θα ανακουφίσουμε τα χρέη σας' προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα», δήλωσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την Passauer Neue Presse.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν μια εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα κατά τη συνεδρίασή τους τον ερχόμενο μήνα.

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο τραπέζι της συνεδρίασης θα τεθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αλλά και τι μπορεί να γίνει στο τέλος του προγράμματος το 2018.

Eπίσης και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα όσον αφορά το θέμα του χρέους και απηύθυνε έκκληση από την Αθήνα να βρεθεί βιώσιμη λύση. 

Στη σκιά των δηλώσεων Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ για το χρέος ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Επί τάπητος τέθηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός διευθέτησης των οφειλών των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί πως η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει σε επόμενη συνάντηση, πιθανώς το Σαββατοκύριακο, καθώς, αν και «έγινε ένα μεγάλο βήμα», οι δυο πλευρές δεν τα βρήκαν ως προς τα είδη των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών που θα “κουρεύονται”.