X

Ο Αντώνης Λεούσης ορίστηκε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ

Ήρθη το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί μετά την υπουργοποίηση Πιτσιόρλα. Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

Ant1news

Ήρθη το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με το νέο πρόεδρο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μετά την υπουργοποίηση του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα.

Σήμερα συνεδρίασε υπό τριμελή σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου και του καταστατικού του. Όπως προβλέπεται από τις ανωτέρω διατάξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αντώνης Λεούσης, ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Προέδρου, μετά την παραίτηση του κ. Πιτσιόρλα, λόγω της ανάληψης της θέσης του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε, κατ΄ εφαρμογή των όρων της Β’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας σχετικά με την ΟΛΘ ΑΕ, τη συνέχιση της συμμετοχής καθεμίας από τις RZD και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, αυτόνομα.

Επίσης, αποφάσισε, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από ενδιαφερόμενο επενδυτή, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2017.