X

Χαρίτσης: Πάνω από 55% το ποσοστό ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020

Η απορρόφηση των πόρων στα επιχειρησιακά προγράμματα κινείται πάνω από τον στόχο στο 1,6 δις ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ant1news

Μεγαλύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ από τη σημερινή κυβέρνηση σε σχέση με εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «εμφανίζει» ο Αλέξης Χαρίτσης σε έγγραφη απάντησή του σε σχετική ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, το ποσοστό ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 υπερβαίνει το 55%, ενώ η απορρόφηση των πόρων στα επιχειρησιακά προγράμματα κινείται πάνω από τον στόχο στο 1,6 δις ευρώ.

«Αποκαλυπτική είναι η σύγκριση του αποτελέσματος (11,35%) με το πενιχρό ποσοστό απορρόφησης (1,5%) που είχαν πετύχει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο αντίστοιχο σημείο της προηγούμενης περιόδου (ΕΣΠΑ 2007 – 2013), δηλαδή στο τέλος του 2009. Σε πολύ πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πετύχαμε δηλαδή 8 φορές μεγαλύτερη απορρόφηση από εκείνους που ανερυθρίαστα μιλούν εντούτοις για «ανικανότητα της κυβέρνησης να απορροφήσει τα κονδύλια ΕΣΠΑ»», αναφέρει στην έγγραφη απάντησή του ο Αλέξης Χαρίτσης.