X

Φυλάκιση 12 μηνών στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Το Εφετείο Πειραιά επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση, σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Αρχής.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου. 

Η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά αφορούσε το αδίκημα της δυσφήμησης, ύστερα από μήνυση σε βάρος του κ. Γεωργίου, που είχε καταθέσει ο πρώην Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Στρόμπλος. 

Το εφετείο ουσιαστικώς επιβεβαίωσε την ποινή που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον κ. Γεωργίου.

Η διαμάχη ξέσπασε τον Ιούλιο του 2014. Τότε ήταν που ο κ. Γεωργίου, όπως αποδέχθηκε και το δικαστήριο, είχε αναρτήσει «Δελτίο Τύπου», στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα), με το οποίο κατηγορούσε την προηγούμενη Διοίκηση της Στατιστικής Υπηρεσίας για «αλχημείες» στα οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2004-2009, καταφερόμενος κατά του αείμνηστου πρώην επικεφαλής της, Μανώλη Κοντοπυράκη, καθώς και του Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών, Ν. Στρόμπλου

Ο κ. Στρόμπλος, ο οποίος εξακολουθεί να υπηρετεί σε διευθυντική θέση στην ΕΛΣΤΑΤ, προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, η οποία δέχθηκε τους ισχυρισμούς του για δυσφήμιση του από τον κ . Γεωργίου, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτοδίκως και από το Εφετείο σε φυλάκιση 12 μηνών.