X

Λαγκάρντ: οι συζητήσεις για την Ελλάδα είναι ακόμα στα μισά

"Θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους και οι λεπτομέρειες θα πρέπει να αποφασιστούν προκαταβολικά" τόνισε. Τι είπε για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Ant1news

Σαφές μήνυμα στην Ελλάδα αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους στέλνει η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία επανέλαβε το αίτημα για ελάφρυνση χρέους μιλώντας στις Βρυξέλλες, δυο μόλις ημέρες μετά τη συνάντησή της με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

"Θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους και οι λεπτομέρειες θα πρέπει να αποφασιστούν προκαταβολικά" τόνισε η ίδια κατά την ομιλία της και σημείωσε ότι το Ταμείο εξετάζει το εάν θα μετάσχει με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η ίδια πάντως δεν φαίνεται να... βιάζεται, καθώς όπως σημείωσε "οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας και τον ρόλο του ΔΝΤ σε αυτό βρίσκονται μόνο στα μισά του δρόμου". Πάντως, επανέλαβε ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας πριν από τις συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, η Λαγκάρντ κάλεσε τις χώρες να ενισχύσουν τη μεταπολεμική αρχιτεκτονική για το ελεύθερο εμπόριο, συνεργαζόμενες πολυμερώς για την επίλυση εμπορικών ζητημάτων, όπως ο περιορισμός των υπερβολικών εξωτερικών ανισορροπιών.

"H ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας αποκτά δυναμική, αλλά θα μπορούσε να περιορισθεί από τη «δαμόκλειο σπάθη του προστατευτισμού» που απειλεί σήμερα το παγκόσμιο εμπόριο", δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.