X

Λαγκάρντ: απαραίτητη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δεσμευθούν πιο συγκεκριμένα στη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, κάτι που είναι «απαραίτητο», τόνισε από το Μπάρι η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ant1news

Μήνυμα στους Ευρωπαίους, ότι θα πρέπει να να δεσμευθούν πιο συγκεκριμένα στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, έστειλε από το Μπάρι της Ιταλίας η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε σύντομη δήλωσή της, που μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι για το ελληνικό χρέος «η θέση μας δεν έχει αλλάξει».

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το πακέτο αυτό ελάφρυνσης του χρέους, δεν έχει ακόμη προκύψει αρκετή σαφήνεια πάνω στο όλο θέμα, και έχουμε την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά η κα Λαγκάρντ.

«Ελπίζουμε πραγματικά οι Ευρωπαίοι να φανούν πολύ πιο συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τους όρους της ελάφρυνσης του χρέους, κάτι που είναι απαραίτητο», σημείωσε.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μια «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους», είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος του Ταμείο Ουίλιαμ Μάρεϊ.