X

Μοσκοβισί: να κάνουμε προσπάθεια για να φτάσουμε σε συμφωνία

Σημείωσε ότι στόχος της σημερινής συνάντησης είναι μια συμφωνία για αποδέσμευση της δόσης, αλλά και για το χρέος. "Χρειάζεται μόνο ένα βήμα" σημείωσε.

Ant1news

Το "μπαλάκι" στους εταίρους της Ελλάδας έριξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι η ώρα να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους, αφού, όπως είπε, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ψηφοφορία στη Βουλή δείχνει τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν από τον ελληνικό λαό και αποδεικνύει ότι ανέλαβαν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν για να μείνουν στο ευρώ.

"Η Κομισιόν θα παρουσιάσει την έκθεση συμμόρφωσης (Compliance report) στο Eurogroup και όπως φαίνεται και από τα προαπαιτούμενα (prior actions) είναι θετική" τόνισε και πρόσθεσε ότι στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να ψάξουμε μια συμφωνία για αποδέσμευση της δόσης, αλλά και για το χρέος.

"Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και να έχουμε την «παγκόσμια συμφωνία» που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ που είναι σημαντική για όλους εμάς. Ναι είναι πιθανή, μπορεί να γίνει και πρέπει να κάνουμε σημαντική πρόοδο σήμερα για να ανοίξουμε μια αισιόδοξη σελίδα για την Ελλάδα", δήλωσε ο ίδιος και εξήγησε:

"Τεχνικά πρέπει να έχεις πρώτα «πολιτική συμφωνία» και μετά να δεις τις λεπτομέρειες. Πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια για να φτάσουμε σε συμφωνία ή πολύ κοντά σε αυτή. Είμαστε σχεδόν εκεί, ένα τελευταίο βήμα πρέπει να γίνει".

Νωρίτερα, σημείωσε ότι υπάρχει η βούληση από όλες τις πλευρές για μια συμφωνία για την Ελλάδα. «Αισθάνομαι σε όλους τους εμπλεκόμενους, χωρίς εξαίρεση, τη βούληση να επιτευχθεί μια συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε πράγματι κοντά στο διάδρομο προσγείωσης».

«Αυτή τη φορά, θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν», επιβεβαίωσε εξάλλου στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκή πηγή, η οποία πρόσθεσε πως αναμένει ότι οι συνομιλίες θα τραβήξουν έως το βράδυ, ενδεχομένως ακόμα και μέχρι αύριο Τρίτη.