X

Ντάισελμπλουμ: μια λύση για την Ελλάδα είναι πολύ κοντά

Λύση για το ελληνικό ζήτημα στο αμέσως επόμενο διάστημα προέβλεψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τη DW.

Ant1news

Συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα "βλέπει" ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος αποκάλυψε δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι μια λύση είναι πολύ κοντά, ενώ αναφέρθηκε και στην εκτίμηση εκπροσώπου του ΔΝΤ την Πέμπτη, ότι στο επόμενο Eurogroup θα επιτευχθεί συμφωνία.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτησή της για το ζήτημα της διαφοράς των θεσμών με την Ελλάδα αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

Ο Κόλμπεργκ κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ δεν έδωσε μεν απαντήσεις αλλά επικαλέστηκε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτό το διάστημα για την αναζήτηση λύσης ως την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Παράλληλα, όμως, άφησε να εννοηθεί ότι από τη γερμανική πλευρά αναμένει λύση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους στο επόμενο Eurogroup.

"Σε όλους επικρατεί μια θετική διάθεση και εμείς θα συνεισφέρουμε με εποικοδομητικό τρόπο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις" τόνισε ο Ντένις Κόλμπεργκ.