X

Τόμσεν: έτοιμη η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Εάν η Ελλάδα βγει στις αγορές, θα είναι σίγουρα κάτι ευπρόσδεκτο, υπογράμμισε κάνοντας παράλληλα γνωστό το πότε θα συζητηθεί η ανάλυση.

Ant1news

Στα "χέρια" του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται ήδη η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA) σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού προγράμματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τις δηλώσεις Τόμσεν από την Κροατία, η εν λόγω ανάλυση πρόκειται να συζητηθεί στις 20 Ιουλίου όταν και θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να αποφασιστεί η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα.

"Εάν η Ελλάδα βγει στις αγορές, θα είναι σίγουρα κάτι ευπρόσδεκτο", δήλωσε ο ίδιος σημειώνοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Ελλάδα να σταθεί μόνη της, χωρίς να χρειάζεται το ΔΝΤ και τον ESM και να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές.

"Αυτό επιδιώκουμε να πετύχουμε. Εάν η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει να βγαίνει στις αγορές αυτό θα είναι βεβαίως καλοδεχούμενο", ανέφερε χαρακτηριστικά.