X

Πιτσιόρλας: παράξενη η δήλωση Στουρνάρα για την έξοδο στις αγορές

Το σχόλιο του υφ. Οικονομίας για τις δηλώσεις Στουρνάρα. Το ΥΠΟΙΚ θα αποφασίσει πότε θα κάνει το βήμα για έξοδο στις αγορές, τονίζει.

Ant1news

«Παράξενη» χαρακτήρισε την δήλωση του Γιάννη Στούρναρα, πως είναι νωρίς για να βγει η Ελλάδα στις αγορές, ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ««μου φαίνεται λίγο παράξενη η δήλωση του κ. Στουρνάρα. Η εικόνα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι μια εικόνα θετική για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Αυτό καταγράφεται διεθνώς. Έχουμε πρόσφατες πράξεις, για παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, που δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη που δημιουργείται στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος από επίσημα χείλη να μειώνονται αυτές οι προοπτικές ή να δημιουργείται και η παραμικρή αμφιβολία. Ως προς τούτο, δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η δήλωση του κ. Στουρνάρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη πως «η στιγμή είναι πολύ καλή, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το πότε θα το κάνει, υπολογίζοντας πάρα πολλές παραμέτρους και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συνηγορήσουν, τη στιγμή που θα γίνει το βήμα, να το υποστηρίξουν».

Πρόσθεσε ακόμη: «Είμαστε σε μία κρίσιμη, λεπτή φάση. Δεν είναι δυνατόν όλος ο κόσμος σήμερα να λέει ότι πάει καλά η Ελλάδα και από την πλευρά, την εσωτερική, να διατυπώνονται αντίθετες προβλέψεις».

Σχετικά με το αν αποκλείει την πιθανότητα να είναι ειλικρινής η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΤτΕ, με βάση κάποιες πληροφορίες που έχει, ο Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε: «Καθόλου δεν το αποκλείω. Όμως, το υπουργείο Οικονομικών με πολύ μεγάλη περίσκεψη θα αποφασίσει τη στιγμή που θα κάνει το βήμα».