X

Αχτσιόγλου: προτεραιότητα η αντιμετώπιση της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας

Πρόστιμα στο 50% των τουριστικών περιοχών για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας επέβαλε τον τελευταίο μήνα η υπηρεσία ειδικών επιθεωρητών, δήλωσε η υπουργός.

Ant1news

Παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας των μισών τουριστικών επιχειρήσεων έδειξαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα το ΣΕΠΕ.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε στη Βουλή πως έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 200 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές και πως στις επιχειρήσεις που διαπιστώθηκε παραβίαση της νομοθεσίας έχουν επιβληθεί πρόστιμα. Σε κάποιες περιπτώσεις «βρισκόμαστε στη διαδικασία γραπτών εγγυήσεων».

«Η κυβέρνηση έχει σίγουρα την βούληση, αλλά και πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την επιβολή της νομιμότητας στους χώρους εργασίας» υπογράμμισε η υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Βαρδάκη.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας σε ειδικό πρόγραμμα ελέγχων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο τομέα του Τουρισμού, σε 209 ελέγχους που έγιναν σε ξενοδοχειακές μονάδες που απασχολούν συνολικά 10.829 εργαζόμενους, διαπιστώθηκαν 115 παραβάσεις της νομοθεσίας.

«Η αντιμετώπιση του φαινομένου της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση και κεντρικό στοιχείο των ελέγχων που διεξάγονται», διαβεβαίωσε η κα Αχτσιόγλου.