X

Πιτσιόρλας: Ανέφικτες οι μειώσεις φόρων αυτή την περίοδο

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα είναι πρωτοφανές. Τι απαντά στον Σόιμπλε για τα περί μνημείου από τους Έλληνες.

Ant1news

Μη εφικτές και επιτρεπτές θεωρεί τις μειώσεις φόρων τη συγκεκριμένη περίοδο ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας αφού πρώτα παραδέχεται ότι «προφανώς και υπάρχουν περιθώρια περικοπής δαπανών στο δημόσιο».

Απαντώντας στο καυστικό σχόλιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μνημείου στην Ελλάδα για χάρη του, σχολίασε ότι τα εύσημα ανήκουν στον ελληνικό λαό που υπέστη τόσες θυσίες.

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι η χώρα μπήκε στα μνημόνια με τρόπο χαλαρό και αφελή, προσθέτοντας ότι και η κυβέρνηση αντιμετώπισε με χαλαρό τρόπο κάποια πράγματα και το έχει παραδεχτεί πολλές φόρες.

Ο ίδιος κάνει λόγο για ένα «πρωτοφανές επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα» και σημειώσει ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά και αστοχίες. Σημείωσε επίσης ότι το Ελληνικό θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα».

«Το ότι γίνονται προσφυγές αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει η κυβέρνηση, το Ελληνικό έχει ξεμπλοκαριστεί προχώρησε και προχωρά μέσα από προσεκτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εκδοθεί το ΠΔ» ανέφερε.