X

Σταθάκης: τριπλασιασμός των επενδύσεων το 2017

Ο υπουργός Ενέργειας ξεκαθάρισε πως δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ και τόνισε πως η ανάκαμψη της οικονομίας προέρχεται από τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Ant1news

Σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση των επενδύσεων είναι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως η ανάκαμψη της οικονομίας προέρχεται από τις ιδιωτικές επενδύσεις ενώ αναφέρθηκε και στην εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών στην Ελλάδα, παραπέμποντας στα στοιχεία που αναμένεται να δείξουν τριπλασιασμό των επενδύσεων το 2017.

Σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο Γιώργος Σταθάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα αυξηθούν ενώ αναφερόμενος στο κοινωνικό τιμολόγιο σημείωσε πως η κεντρική ιδέα είναι να γίνει πιο κοινωνικό, να δίνει πιο πολλά κίνητρα σε αυτούς που είναι οι πολύ φτωχοί, να έχουν πολύ φθηνό ή δωρεάν ρεύμα. Οι αποφάσεις, πρόσθεσε, θα παρθούν άμεσα και έρχονται να διορθώσουν το προηγούμενο σύστημα, που ήταν ανορθολογικό και άδικο.

Αναφερθείς στο ζήτημα των αυθαιρέτων ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος τόνισε πως με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε χθες εισάγονται κοινωνικά κριτήρια για το ύψος των προστίμων, που θα επιτρέπουν και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στο νόμο.