X

Τσίπρας και Μπορίσοφ ζητούν κοινή συνάντηση με Γιούνκερ

Την κοινή πρωτοβουλία Ελλάδος - Βουλγαρίας ανακοίνωσε ο Μπορίσοφ μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδος - Βουλγαρίας.

Ant1news

 

Την κοινή πρωτοβουλία Ελλάδος - Βουλγαρίας για συνάντηση με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ αφού οι δύο πρωθυπουργοί υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο χωρών.

Ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι έπειτα από συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα οι δυο πρωθυπουργοί θα ζητήσουν τον Οκτώβριο να συναντήσουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο για να του παρουσιάσουν τις κοινές ιδέες και  προτάσεις  τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής των Βαλκανίων.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας εξέφρασε από την Καβάλα την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη Βαλκανική, σηματοδοτώντας την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής.

Ο κ. Μπορίσοφ στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η υλοποίηση του έργου για το οποίο υπογράφηκε η συμφωνία, αποτελεί κοινό έργο υποδομής και των δυο χωρών ενισχύοντας σημαντικά της επιμέρους υποδομές τους.