X

Στουρνάρας: ακραία η προσέγγιση του ΔΝΤ για τις τράπεζες

Ο Διοικητής της ΤτΕ ζητά από τις τράπεζες να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκια τους και να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς, πωλήσεις δανείων και σε βιώσιμες ρυθμίσεις.

Ant1news

Να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκια τους και να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς, πωλήσεις δανείων και σε βιώσιμες ρυθμίσεις ζητά από τις τράπεζες ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

«Οι τράπεζες θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την ταχύτερη εξυγίανση των δανειακών χαρτοφυλακίων τους. Δεν είναι αποδεκτό να υπάρξουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις» τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ακραία την προσέγγιση του ΔΝΤ για τις τράπεζες και υποστηρίζει ότι η υιοθέτησή της θα οδηγούσε σε αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 6% του ΑΕΠ και εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς λόγο. Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, επικοινώνησε με το Ταμείο και με την ΕΚΤ επανειλημμένως για θα το θέμα το προηγούμενο διάστημα.

Για την επίσπευση των στρες τεστ της ΕΚΤ σημειώνει ότι μπορούν να καταλήξουν σε θετικά συμπεράσματα για τις τράπεζες, χωρίς πάντως να απαντά κατηγορηματικά στο ερώτημα αν έχει αποκλειστεί ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης.