X

Τον ηθοποιό που θα υποδυθεί τον Βαρουφάκη “ψάχνει” ο Γαβράς

Πώς “προχωρά” η νέα ταινία του διάσημου σκηνοθέτη, που βασίζεται στο βιβλίο του πρώην Υπ. Οικονομικών, τον οποίο “πυροβολεί” ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ant1news

Το 2019 αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία του διάσημου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, που θα βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, όπου εξιστορεί, από την δική του οπτική γωνία, τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2015. 

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, σε συνεντεύξεις του ανά την Ευρώπη, για την προώθηση του βιβλίου του, βάλει κατά την σημερινής Κυβέρνησης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αναφορές που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Πιέρ Μοσκοβισί. 

Ψάχνοντας …πρωταγωνιστές 

Τους ηθοποιούς που θα κατορθώσουν να αντιληφθούν καλύτερα την ψυχοσύνθεση του Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του, ώστε να τους υποδυθούν, πρωταγωνιστώντας στην νέα του ταινία ψάχνει ο, διεθνούς φήμης σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς. Όπως αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο του «Ανίκητοι ηττημένοι», όπου περιγράφει τις δικές του εμπειρίες από το «δραματικό» πρώτο εξάμηνο του 2015. 

Η πρώτη κρούση για την ταινία, που εκτιμάται ότι θα βγει στους κινηματογράφους το 2019, έγινε από τον σκηνοθέτη, λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση Βαρουφάκη από το Υπουργείο Οικονομικών, τον Ιούλιο του ’15. Σε mail που είχε στείλει ο Κώστας Γαβράς στον Γιάννη Βαρουφάκη, μετά από συνέντευξη του τελευταίου, στην οποία κατήγγειλε την στάση Αθήνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο σκηνοθέτης αναφέρει, μεταξύ άλλων, «νομίζω ότι βρήκα εκείνο που έψαχνα για πολύ καιρό: το θέμα μιας ταινίας, ενός έργου που αφορά μια Ευρώπη κυβερνώμενη από ομάδα κυνικών ανθρώπων, αποκομμένων από ανθρώπινες, πολιτικές και πολιτιστικές αγωνίες, με εμμονές για αριθμούς και μόνο».

  

Γαβράς και Βαρουφάκης, σύμφωνα με την Realnews, μίλησαν για το σχεδόν τελειωμένο σενάριο της ταινίας και σε συνάντηση που είχαν στα μέσα της εβδομάδας στο Παρίσι, από όπου, σε σειρά συνεντεύξεων για την προώθηση του βιβλίου του, ο κ. Βαρουφάκης «πυροβολεί» την Κυβέρνηση. «Όταν κοιτάζω την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνομαι λύπη. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν», αναφέρει μιλώντας στην Liberation.

Μια άλλη αναφορά του Γιάνη Βαρουφάκη πάντως, στην ίδια εφημερίδα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πιέρ Μοσκοβισί.