X

Σημίτης: πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την “στοχοποίηση”μου

Τι απαντά ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού για τα δημοσιεύματα, τα εμβάσματα και την έρευνα για ξέπλυμα χρήματος. Τι δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Ant1news

Για συκοφαντίες και πολιτικές σκοπιμότητες κάνει λόγο ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, αναφορικά με την εν εξελίξει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έρευνα για ξέπλυμα χρήματος, αναφορικά με έμβασμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

«Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα, για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα, είναι όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017 απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν», αναφέρει σε δήλωση του ο Σπύρος Σημίτης.

Ερωτηθείς για το θέμα, αφότου ψήφισε για τον επικεφαλής του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είπε ότι «πρόκειται για μια συκοφαντική εκστρατεία, η οποία θέλει να υπονομεύσει τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης. Δεν θα το πετύχει».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί off shore εταιρεία, της οποίας διαχειριστής φέρεται ο Σπύρος Σημίτης, στην ελβετική τράπεζα UBS.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής, καθώς ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος που προέρχεται από δωροδοκίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών για τυχόν δωροδοκίες στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων και του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού, στο μικροσκόπιο έχει μπει η διαδρομή ενός εμβάσματος ύψους περίπου 845 χιλιάδων ευρώ, η οποία θεωρείται ύποπτη, γράφει η εφημερίδα.

 

Βάσει του δημοσιεύματος, τα χρήματα φέρεται να απέστειλε το 2010 από τις Μπαχάμες ο Σπύρος Σημίτης σε ελληνική τράπεζα και μέσα σε 5 ημέρες να κατέληξαν σε λογαριασμό του σε τράπεζα της Γερμανίας. Οι εισαγγελικές αρχές ανακάλυψαν ότι η off shore εταιρεία διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στην ελβετική  UBS και ζητούν στοιχεία για τυχόν σχέση της με παράνομες πληρωμές.

Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι δεν έχει τελέσει καμία αξιόποινη πράξη και ότι τα χρήματα προέρχονται από δικές του αποταμιεύσεις και της συζύγου του, δηλώνοντας «οι αποταμιεύσεις μας αυτές προέρχονται από την εργασία μιας ζωής. Είναι σημαντικές. Τις επενδύσαμε σε διεθνείς τράπεζες κρίνοντας τις αποδόσεις».