X

Στουρνάρας: υπό καθεστώς εκβίασης οι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis

Ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει λόγο για στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε βάρος του

Ant1news

Υπό καθεστώς εκβίασης, εκτιμά ο Γιάννης Στουρνάρας, ότι βρίσκονται οι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, που έχει προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό.

Όπως υποστηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, οι μάρτυρες δέχθηκαν πιέσεις για να «πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες».

«Με άλλα λόγια, εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων», γράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε άρθρο του στα «Νέα».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι την περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών «ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Η Novartis βεβαίως και δεν εξαιρέθηκε από αυτό».

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας κάνει ακόμη λόγο για μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε βάρος του.

Ο ίδιος καταλήγει λέγοντας: «Νιώθω ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό».