X

Φρουζής για Novartis: είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης (βίντεο)

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο πρώην «ισχυρός άνδρας» της εταιρείας.

Ant1news

Ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου βρέθηκε ο πρώην «ισχυρός άνδρας» της Novartis στην Ελλάδα, ενώ μαίνεται σε υψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Novartis Helllas, Κωνσταντίνος Φρουζής, έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει και σε υπόμνημά που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους, τους οποίους συνόδευσε στα δικαστήρια, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων

Σε βάρος του έχει ασκηθεί η μοναδική μέχρι τώρα ποινική δίωξη για την υπόθεση, για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Ο Κ. Φρουζής βρέθηκε στην εξέταση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της νομιμότητας κι επιμήκυνσης της εισαγγελικής διάταξης με την οποία του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

"Αρνούμαι την κατηγορία"

“Κατηγορηματικά δηλώνω ότι ουδέποτε διανοήθηκα να «διαφύγω» στο εξωτερικό. Η διαφυγή μου στο εξωτερικό όχι μόνο θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως τεκμήριο ενοχής, αλλά συγχρόνως θα μου στερούσε και τη δυνατότητα να υπερασπισθώ τον εαυτό μου και να συνδράμω τη δικαιοσύνη στο έργο της ανεύρεσης της αλήθειας. Η δήλωση μου αυτή δε συνιστά μια στερεότυπη άρνηση που τείνει πλέον να γίνει , από όσους κατηγορούνται, ένα είδος μανιέρας εκφραστικής, αλλά δήλωση που εκφράζει την πραγματικότητα και μόνον”, τόνισε ο Κωνσταντίνος Φρουζής.  

 

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Κωνσταντίνος Φρουζής συνανινεί στην απαγόρευση εξόδου του απο την χώρα, θέλοντας να στείλει μήνυμα ό,τι δεν έχει να κρύψει κάτι ό,τι δεν προτίθεται να φύγει εκτός Ελλάδας και ότι βρίσκεται στην διάθεση των δικαστικών αρχών.