X

Συνάντηση Τζέφρι Πάιατ με τον Τσακαλώτο

Μπαράζ επαφών με κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης έχει ο Πρέσβης των ΗΠΑ.

Ant1news

Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επισκέφθηκε ξαφνικά (σημ: δεν είχε ανακοινωθεί η συνάντηση τους) ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο Τζέφρι Πάιατ πέρασε το κατώφλι του Υπουργείου Οικονομικών λίγο μετά τις 15:40, ξαφνιάζοντας όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην οδό Νίκης, καθώς και τους οικονομικούς συντάκτες που τον είδαν ξαφνικά, μαζί με την συνοδεία των φρουρών του, στον 6ο όροφο του Υπουργείου, όπου βρίσκεται και το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, στην συνάντηση συζητήθηκαν «η τέταρτη αξιολόγηση, το αναπτυξιακό σχέδιο Τσακαλώτου, η στρατηγική εξόδου της χώρας από το μνημόνιο και τα χρονοδιαγράμματα από τώρα μέχρι τον Αύγουστο (αξιολογήσεις, εκδόσεις ομολόγων κλπ)».

Προ ημερών, σε συνέντευξη για την επερχόμενη 83η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, ο κ. Πάιατ είπε ότι στόχος της αμερικανικής συμμετοχής είναι η παρουσίαση των καλύτερων αμερικανικών προϊόντων τεχνολογίας και καινοτομίας και η αποστολή μηνύματος ότι η Ελλάδα έχει "επιστρέψει", γυρίζει σελίδα και είναι "ανοιχτή" σε επιχειρήσεις κι επενδύσεις

Ο κ. Πάιατ, επίσης ξαφνικά, το βράδυ της Τετάρτης, είχε μεταβεί στο Πεντάγωνο και είχε συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος περίμενε να συναντηθεί με τον στρατιωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και όχι με τον Πρέσβη.