X

Πιτσιόρλας: προς διάκριση χρεώσεων ανάμεσα σε χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες

Τη δέσμευση για την εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας ανέλαβε ο υφυπουργός Οικονομίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ξυδάκη.

Ant1news

Αναγνωρίζει η κυβέρνηση το «πρόβλημα» που υπάρχει με τις διαφορετικές χρεώσεις πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και από κοινού με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών αναζητούν λύση μέσω της ΔΙΑΣ.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθεί τεχνική λύση για τη διάκριση των χρεώσεων μεταξύ πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

«Μιλήσαμε με την Ένωση Τραπεζών, εμείς συμφωνούμε ότι υπάρχει θέμα, το ίδιο συμφώνησε και η Ένωση, συζητάμε με τη ΔΙΑΣ πως θα λυθεί το θέμα και τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε», είπε. Σε ότι αφορά στο Παρατηρητήριο Χρεώσεων επεσήμανε ότι έχει ολοκληρωθεί η προδιαγραφή του έργου και εντός των ημερών πρόκειται να δοθεί σε ανάδοχο προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Για το θέμα της διάκρισης των τραπεζικών χρεώσεων για τις χρεωστικές και τις πιστωτικές κάρτες έχουν προηγηθεί και άλλες ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τη κυβέρνηση, ανάμεσα στις οποίες και ερώτηση 55 βουλευτών, αλλά δεν είχαν δοθεί συγκεκριμένες απαντήσεις από τον προκάτοχο του κ. Πιτσιόρλα, όπως επισήμανε ο Νίκος Ξυδάκης.