X

Μεγάλου: αφετηρία για βιώσιμη ανάπτυξη η έξοδος από τα μνημόνια

Τι λέει ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τράπεζα.

Ant1news

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), η Ελλάδα έχει κάνει ένα βήμα-ορόσημο προς την επιστροφή στην ομαλότητα, σημείο αφετηρίας για βιώσιμη ανάπτυξη, σημειώνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

«Τους τελευταίους 15 μήνες, το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί, οδηγώντας σε αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας και ενεργοποιώντας τις προοπτικές του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα», σημειώνει ο κ. Μεγάλου, λέγοντας ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι απόλυτα επικεντρωμένη στην περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με την αύξηση παραγωγής νέων δανείων στα 3,1 δισ. το 2018 από 2,7 δισ. ευρώ το 2017, με την παραγωγή του πρώτου εξαμήνου 2018 να είναι σύμφωνη με το στόχο που έχει τεθεί.

Όπως σημειώνει, «τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου αποδεικνύουν την προσπάθεια της Τράπεζας Πειραιώς να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα θέματα των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην επίτευξη των στόχων μας και στην ανάκαμψη της τράπεζας, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους μας» πρόσθεσε.