X

Μυλωνάς: ισχυροποιημένες οι τράπεζες στην “επόμενη ημέρα”

Τι δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ για την πορεία του Ομίλου στην εποχή μετά το μνημόνιο.

Ant1news

Θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος εκπέμπει ο Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πορεία του Ομίλου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και σημειώνοντας ότι οι τράπεζες ανταποκρίνονται όλο και πιο ενεργά στις προκλήσεις για την «επόμενη ημέρα» μετά το τέλος των μνημονίων

Όπως επισημαίνει «τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου 2018 της ΕΤΕ καταδεικνύουν τη συνεχή βελτίωση του ισολογισμού και σηματοδοτούν την αντιστροφή των τάσεων στα αποτελέσματα του ομίλου. Πράγματι, μετά την επιστροφή της Τράπεζας σε θετικά λειτουργικά αποτελέσματα κατά το πρώτο τρίμηνο, η οργανική κερδοφορία συνεχίζει να ισχυροποιείται στο δεύτερο τρίμηνο του 2018».

Αναφορικά με την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου, ο κ. Μυλωνάς υπογραμμίζει ότι «η ΕΤΕ ολοκλήρωσε επιτυχώς την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων μη εξασφαλισμένων δανείων στην Ελλάδα, το ανεξόφλητο κεφάλαιο του οποίου ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ. Η εν λόγω συναλλαγή ενίσχυσε τον δείκτη CET 1 της Τράπεζας κατά περίπου 18 μονάδες βάσης. Επιπρόσθετα, η ΕΤΕ σημείωσε μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο, υπερβαίνοντας το στόχο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ) για το Β' τρίμηνο κατά περίπου 1,3 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, η τράπεζα επιτυγχάνει ήδη τον στόχο του ΕΕΜ για το 2018, στοχεύοντας στη διατήρηση του σημαντικού αυτού αποθέματος κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου».