X

Πετρόπουλος: δεν φταίμε για τις καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων

Η έμμεση απάντηση στα "πυρά" Σκουρλέτη και δεκάδων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει για την προσπάθεια ακύρωσης της περικοπής στις συντάξεις.

Ant1news

Η ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην πληρωμή εκκρεμών συντάξεων δεν βαρύνει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υποστήριξε ο Υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, αναφερόμενος εμμέσως και στις πιέσεις προς την Έφη Αχτσιόγλου για τις συντάξεις χηρείας που ασκούν 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο νέος γραμματέας, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6”, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν αποδεικνύεται ότι εμείς δεν δίνουμε συντάξεις, οι ληξιπρόθεσμες είναι εκείνες που περνάει ένα τρίμηνο, καθυστέρηση υπάρχει στο ΤΣΑΥ, υπάρχει στους δημοσίους υπαλλήλους, είναι προσδιορισμένες οι περιπτώσεις όπου υπάρχει καθυστέρηση, παίρνουν όμως όλοι αυτοί προσωρινή σύνταξη».

Αναφορικά με τις 91.158 εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι μειώθηκαν κατά 40,8% και ότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 ήταν 154.000. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «αποδεικνύεται απολύτως ότι η καθυστέρηση στις συντάξεις δεν είναι αυτή που φτιάχνει το πλεόνασμα».

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν περικοπές συντάξεων βάσει του δημοσιονομικού αποτελέσματος που έχει επιτευχθεί και τα οικονομικά του ΕΦΚΑ. «Δεν ετέθη βέτο και η προϋπόθεση έγκρισης για να προχωρήσουμε», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το προσδόκιμο ζωής, απάντησε: « Το προσδόκιμο ζωής έχει να κάνει με την ηλικία, είναι επιστημονικός ο όρος καθιερωμένος και δεν υπάρχει και άλλος»

Τέλος ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι μέσα στα πλαίσια των στόχων της Κυβέρνησης είναι να γίνει άμεσα ρύθμιση οφειλών σε αυτούς που δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.