X

Πρότυπη παιδική χαρά της ΕΛΕΠΑΠ αφιερωμένη στην μνήμη του Μίνωα Κυριακού (βίντεο)

Σε κλίμα συγκίνησης ο κ. Θοδωρής Κυριακού, αναφέρθηκε, κατά τα εγκαίνια της παιδικής χαράς, στα οράματα και τις αξίες του «Πατριάρχη» του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.

Ant1news



Ένα όραμα του ιδρυτή του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Μίνωα Κυριακού έγινε πραγματικότητα. Μια πρότυπη παιδική χαρά που μοναδικό στόχο έχει να γεμίσει με χαμόγελα τα πρόσωπα όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις. Μια παιδική χαρά στην οποία θα μπορούν να κάνουν με ασφάλεια κούνια, τσουλήθρα και τραμπάλα παιδιά που βρίσκονται ακόμη και σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Πρόκειται για ένα όνειρο ζωής της ΕΛΕΠΑΠ που έγινε πραγματικότητα και είναι αφιερωμένο, στη μνήμη του ιδρυτή του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Μίνωα Κυριακού.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, κ. Θοδωρής Κυριακού.

«Ο Μίνως Κυριακού παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα διατήρησε με ακέραιο τρόπο το βλέμμα του σταθερά στραμμένο προς την προσφορά στην κοινωνία. Γι΄ αυτό και σήμερα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να εγκαινιάζουμε την παιδική χαρά ΕΛΕΠΑΠ Μίνως Κυριακού», τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. 

Στην πρότυπη παιδική χαρά της ΕΛΕΠΑΠ, που φέρει την ονομασία “Παίζουμε όλοι Μαζί, Μίνως Κυριακού” θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν καθημερινά 190 παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών.  

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θοδωρής Κυριακού, «ως φύσει οραματιστής, ο πατέρας μας είχε μεγάλη αγάπη στα παιδιά. Ήταν ένας άνθρωπος που τοποθετούσε το βλέμμα του πάντα στο μέλλον. Και όπως το μέλλον όπως μας έλεγε πάντα είναι μόνο τα παιδιά. Και αυτό οφείλουμε κι εμείς να το αναγνωρίζουμε με κάθε τρόπο, έμπρακτα, καθημερινά. Είμαστε λοιπόν πάρα πολύ χαρούμενοι που βοηθήσαμε να εξοπλιστεί και να δημιουργηθεί αυτή η παιδική χαρά, ως ένα βήμα, μια αρχή περαιτέρω προσφοράς από την οικογένεια μας σε εσάς».

Η επιλογή του εξοπλισμού και ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς έγινε από εργοθεραπεύτριες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξυπηρετεί την ίδια ώρα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε παιδιού.

«Τα παιδιά μας χωρίς διακρίσεις, τα παιδιά μας με τα παιδιά των φίλων, του κόσμου, των διπλανών, όλα μαζί να μπορούν να παίξουν σε αυτή την υπέροχη παιδική χαρά. Να διαλέξουν ο καθένας τι αντικείμενο θα χρησιμοποιήσει σε ποιο παιχνίδι θα ανέβει. Διακριτικά να σταθεί και να κοιτάζει άλλα, αλλά να περνάει καλά», σημείωσε η Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ Μαριάννα Μόσχου.

Η παιδική χαρά “Παίζουμε όλοι Μαζί, Μίνως Κυριακού” γίνεται σημείο συνάντησης για τα παιδιά που τόσο πολύ έχουν ανάγκη για ένα αυθόρμητο και ελεύθερο παιχνίδι.