X

Βρήκαν τα ίχνη του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη

Στα ίχνη του καταζητούμενου για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκου Μαζιώτη, βρίσκονται οι αρχές. Ήταν επικεφαλής στη ληστεία σε τράπεζα στα Μέθανα Τροιζηνίας.

Ant1news





Του Μανώλη Ασαριώτη

Επικεφαλής στη ληστεία, που σημειώθηκε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στα Μέθανα Τροιζηνίας, στις 25 Ιουλίου, με λεία 108.000 ευρώ, ήταν ο καταζητούμενος για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκος Μαζιώτης.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με τη βοήθεια των εγκληματολογικών εργαστηρίων κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και από τις εικόνες, που κατέγραψαν τα βίντεο του υποκαταστήματος, αλλά και από ένα αποτύπωμά του.

Η ΕΛ.ΑΣ, μάλιστα με επίσημη ανακοίνωσή της δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη ληστεία, κατά την οποία ο Νίκος Μαζιώτης είναι μεταμφιεσμένος. Φορά καπέλο τύπου τζόκεϋ, περούκα και γυαλιά ηλίου, ενώ προσποιείται τον πελάτη φυσικά.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία φαίνεται ότι έχει χαρτογραφήσει πλήρως τη δράση του καταζητούμενου τρομοκράτη. Μπαίνει με τον έναν εκ των συνεργών του στην τράπεζα. Παραμένουν σε αυτή 10 με 15 λεπτά έως ότου δουν να ανοίγει το χρηματοκιβώτιο. Και τότε αναλαμβάνουν δράση. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά τη διάρκεια της ληστείας, λένε πώς στόχος τους δεν είναι τα χρήματα των πολιτών αλλά αποκλειστικά τα μετρητά που βρίσκονται μέσα στο χρηματοκιβώτιο.

Όμως, δεν είναι η μοναδική ληστεία για την οποία υπάρχουν υποψίες συμμετοχής του Νίκου Μαζιώτη. Φέρεται να μετέχει στην ομάδα που, στις 14 Αυγούστου εισέβαλλε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο, απ’ όπου και οι εικόνες του βίντεο – ντοκουμέντο.




Είναι ο μελαψός άνδρας με την μαύρη περούκα που μιλάει στον κόσμο και τους λέει να μην ανησυχούν, ότι στόχος τους είναι μόνο τα μετρητά του χρηματοκιβωτίου κι όχι τα χρήματα που ενδεχομένως έχουν πάνω τους. H λεία τους, από αυτή τη ληστεία άγγιξε το ποσό των 400.000 ευρώ. Επίσης, φέρεται ύποπτος διάπραξης κι άλλων δύο μεγάλων ληστειών τραπεζών σε Ακράτα και Σπέτσες, με τη λεία απ’ όλες τις ληστείες να αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ!

Ο Νίκος Μαζιώτης έχει εξαφανιστεί από την 1η Ιουλίου 2012, μαζί με την σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το μωρό τους. Έχει καταδικαστεί ως αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα σε 50 χρόνια κάθειρξης.