X

Ναζιστικό μουσείο και οπλοστάσιο στην έπαυλη του Πάλλη

Μουσείο αφιερωμένο στο ναζισμό, βρήκε η αστυνομία στην έπαυλη του Αναστάσιου Πάλλη στη Βούλα. Μέσα στα 25 κοντέινερ βρέθηκαν και χιλιάδες σύγχρονα όπλα που δεν είναι εκθέματα μουσείου...

Ant1news



Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, που παραμένει άφαντος. Μετά τα σοκαριστικά ευρήματα στην έπαυλή του στη Βούλα, οι αρχές εντόπισαν χιλιάδες σύγχρονα όπλα που δεν είναι εκθέματα μουσείου, εντοπίστηκαν μέσα σε κάποια από τα 25 κοντέϊνερ, τα οποία ανοίγουν με ειδικά κομπιούτερ τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του εφοπλιστή.

Τα 25 κοντέινερ βρίσκονται σε μια τεράστια έκταση στο Κορωπί κι ελέγχονται εξονυχιστικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπισθεί βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα πολεμικά τυφέκια, ακόμη και G3 και ΑΚ47 (Καλάσνικοφ).

Στις προγενέστερες έρευνες της αστυνομίας, κατασχέθηκαν τουλάχιστον τρεις υπολογιστές, cd και στικάκια. Οι πληροφορίες του ΑΝΤ1, σημειώνουν ότι στους υπολογιστές του, ο Πάλλης κατέγραφε τα πάντα.

Τα πολύ σημαντικά ευρήματα είναι στη διαχειριστική και ελεγκτική ευχέρεια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και του εισαγγελέα, του κ. Λακαφώση, που εδώ και περίπου ένα χρόνο, αναζητά ποινικές ευθύνες και εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες του επιχειρηματία.

Η ξαφνική εμπλοκή δε και των αδιάφθορων στο πεδίο των ερευνών δείχνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την πιθανότητα ανακάλυψης δικτύου υποστήριξης  του Αναστάσιου Πάλλη μέσα στην αστυνομία. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η πιθανότητα να πέτυχε κάτι αντίστοιχο με τη Χρυσή Αυγή, που κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα ιδιότυπου χαρακτήρα εισοδισμό στην αστυνομία.



Η έφοδος στην οικία του εφοπλιστή Αν. Πάλλη στο Πανόραμα της Βούλας έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής και τα ευρήματα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Μεταξύ των όπλων που βρέθηκαν είναι:

  • πιστόλι Walther 357 Magnum
  • πιστόλι Walther 9 mm
  • τέσσερα (4) πιστόλια Glock 9 mm
  • τέσσερα (4) πιστόλια Glock 0,45

Εκτός των παραπάνω πιστολιών, για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων, κατασχέθηκαν:

  • βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί
  • άλλες είκοσι τέσσερις (24) διόπτρες σκόπευσης στόχου
  • μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων
  • πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
  • βαλλίστρα με διόπτρα
  • δύο (2) τόξα με μεγάλο αριθμό βελών
  • ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Στα ευρήματα περιλαμβάνονται επίσης μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM , βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρο είχε μετατραπεί σε μνημείο του ναζισμού, με σημαίες των SS, σβάστικες, φωτογραφίες του Χίτλερ και του Μουσολίνι, κ.ά.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθη ο επιστάτης της έπαυλης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και θα οδηγηθεί το απόγευμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.