X

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής για την αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρο το πανελλήνιο τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τη χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Νέα Ηράκλειο.

Ant1news

Στο στόχαστρο αδίστακτων εκτελεστών βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνδρες που κάθονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ήταν περίπου επτά το απόγευμα όταν οι άτυχοι νέοι δέχθηκαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δύο εξ αυτών, 22 και 27 ετών, και σοβαρά ο τρίτος, 29 ετών, ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν. Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου, ενώ από το χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν 12 κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση. Όλοι οι κάλυκες προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα πιστόλι τύπου Zastava, το οποίο δεν «εμπλέκεται» με άλλη υπόθεση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει ένα βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που δείχνει τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης και το οποίο, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρέδωσε ο ίδιος στις Αρχές. Το υλικό μελετά ήδη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, μετά τη διπλή δολοφονία, από την εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν διάφορες κλεμμένες μοτοσικλέτες, ενώ σήμερα βρέθηκε μοτοσικλέτα δύο χιλιόμετρα από το σημείο της επίθεσης. Εξετάζεται από την αστυνομία αν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της επίθεσης.

Το χρονικό της επίθεσης

Σκηνές θρίλερ εκτυλίχτηκαν τις άγριες εκείνες στιγμές της δολοφονίας των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής και της απέπειρας εκτέλεσης άλλων δύο. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης το σκηνικό της εκτέλεσης στήθηκε ως εξής:

Οι δύο δράστες, αναβάτες της μηχανής, κινούμενοι στη λεωφόρο Ηρακλείου στο αντίθετο ρεύμα προς τα πάνω προς την Αττική Οδό, προσπερνούν τους τέσσερις χρυσαυγίτες που στέκονται στο ύψος της κολώνας της ΔΕΗ έξω από τα γραφεία της οργάνωσης και σταματούν 40 με 50 μέτρα πιο πάνω.

Στη συνέχεια κατεβαίνουν και οι δύο. Μπροστά από το καφέ, σε απόσταση 15 μέτρων από τους 4 χρυσαυγίτες, αρχίζουν οι πυροβολισμοί με 9αρι πιστόλι ζάσταβα. Με τα πρώτα δύο πυρά πέφτει ο ένας και οι άλλοι τρεις αποπειρώνται να ξεφύγουν από τον αγγελιαφόρο θανάτου. Πέφτει ένας ακόμη. Μόνο ο ένας τα καταφέρνει. Στρίβει τρέχοντας και σκυφτός στη Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο πιστολέρο που κινείται προς την κολώνα εξακολουθώντας να πιέζει την σκανδάλη και στρέφεται προς αυτόν. Πυροβολεί αλλά δεν τον πετυχαίνει. Ο τρίτος, ο Γέροντας, στέκεται λιγότερο τυχερός. Αυτός στρίβει τρέχει προς τα κάτω, προς τη Φιλαδέλφεια και δέχεται πισώπλατα τα πυρά τα εκτελεστή. Ο τελευταίος έχει πλέον φτάσει σε απόσταση μισού μέτρου από τους δύο ετοιμοθάνατους στην κολώνα και ρίχνει τις χαριστικές βολές.

Πρόκειται για ένα σκηνικό θανάτου, η μεθοδολογία του οποίου είναι βγαλμένη μέσα από το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας στη Κύπρο που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012.