X

Σκιαγραφείται το προφίλ του δράστη του Νέου Ηρακλείου

Νέα ευρήματα και μαρτυρίες ελέγχονται προσεκτικά από τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής, που προσπαθούν να συμπληρώσουν το παζλ του φονικού χτυπήματος στο Νέο Ηράκλειο, ανατρέχοντας σε επιθέσεις του παρελθόντος με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ant1news

Οι Διωκτικές Αρχές, που αντιμετωπίζουν τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής ως υπόθεση βαριάς τρομοκρατίας, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του εκτελεστή.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για το περιστατικό, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν έναν από τους δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και φωτογραφίες της δίκυκλης μοτοσικλέτας, που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, πρόκειται για άνδρα αδύνατο, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι, σκούρου μπλε χρώματος, λευκά υποδήματα, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος. Πρόκειται για άριστο γνώστη των όπλων που γνωρίζει τη μεθοδολογία των εκτελεστών.

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική εμφανίζεται βέβαιη ότι οι δολοφόνοι του Νέου Ηρακλείου είχαν ισχυρή υποστήριξη, τη στιγμή της επίθεσης, αλλά και μετά, κατά τη διαφυγή τους, ενώ εντείνεται η ανησυχία για νέα αιματηρή επίθεση όσο δεν υπάρχει προκήρυξη και ανάληψη ευθύνης.

Για τη μοτοσικλέτα, η αστυνομία αναφέρει ότι είναι μάρκας HONDA , μοντέλου Africa Twin , λευκού-μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια ερυθρού-μπλε χρώματος και βρέθηκε ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις σε υπαίθριο χώρο πλησίον του ρέματος «Χελιδονούς», που βρίσκεται παράπλευρα στη χωμάτινη οδό Κρεστένων, περίπου σε 200 μέτρα απόσταση από τη συμβολή αυτής με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά Αττικής. Η μοτοσικλέτα, όταν βρέθηκε, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, ούτε και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους (μπαγκαζιέρες).

Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, ερυθρού-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46». Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), πρόκειται για την υπ’ αριθμ. ΖΥΧ-668 δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αφαιρέθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 28 Ιουνίου 2013 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.

Παράλληλα, στην Αντιτρομοκρατική αναζητούν την αποθήκη (πιθανόν στα βόρεια προάστια) που έκρυβαν την κλεμμένη μηχανή τα μέλη της οργάνωσης, μιας και εκτιμάται ότι μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί ως γιάφκα.

Μέσα σε όλα αυτά η Αντιτρομοκρατική μελετά ένα ακόμα βίντεο, το οποίο απεικονίζει τους δράστες την ώρα που κάνουν έρευνα στο χώρο, λίγο πριν προχωρήσουν στο μακελειό, ενώ δύο σημαντικές μαρτυρίες πολιτικών, οι οποίοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον οπλοφόρο, αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η μία μαρτυρία προέρχεται από κάτοικο της περιοχής, η οποία είδε από το μπαλκόνι της τη μοτοσικλέτα των δραστών να περνά μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η άλλη μαρτυρία έχει να κάνει με ένα πεζό, ο οποίος την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και άκουσε τον συνεργό του οπλοφόρου να φωνάζει: "Φτάνει, τελειώσαμε, πάμε!".