X

Χειροπέδες σε «Χρυσαυγίτη» διοικητή μονάδας του Στρατού

«Χρυσαυγίτης» διοικητής μονάδας του Στρατού συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Τα στελέχη της ασφάλειας Βόλου είχαν πληροφορίες για τον συγκεκριμένο στρατιωτικό, ο οποίος είναι διοικητής σε μονάδα των ειδικών δυνάμεων, ότι κατέχει παράνομο οπλισμό.

Σε έφοδο, που έκαναν τόσο στο σπίτι του, όσο και στο στρατόπεδο, όπου υπηρετεί, εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο κυνηγετικά όπλα με ληγμένες άδειες, ξιφολόγχες, κυνηγετικά μαχαίρια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, πτυσσόμενο γκλοπ, ενώ στον φωριαμό του στο γραφείο βρήκαν δύο πιστόλια των εννέα χιλιοστών, χωρίς άδεια κατοχής φυσικά και περισσότερα από 150 φυσίγγια για τα όπλα χειρός.

Στο σπίτι του βρήκαν και υλικό της Χρυσής Αυγής: κούπες, ναζιστικά βιβλία και διάφορα άλλα.

Ο αξιωματικός συνελήφθη παραπέμφθηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί όπλων, στον οποίο θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, ενώ ενημερώθηκαν και άλλες υπηρεσίες για την υπόθεση.

Όπως είναι φυσικό στα πιστόλια θα γίνει βαλλιστική εξέταση.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι αναμένει το τελικό πόρισμα της αστυνομικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού και προσθέτει ότι ήδη δόθηκαν οδηγίες να επιληφθεί άμεσα η Στρατιωτική Δικαιοσύνη προκειμένου να προβεί στις δέουσες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.