X

Τρίτη υπόθεση νοσοκομειακών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής

Συνελήφθησαν στη Φυλή δύο άνδρες, 47 και 50  ετών, για υπόθεση νοσοκομειακών αποβλήτων, τα οποία προέρχονταν από ένα Δημόσιο και ένα Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Ant1news

Οι ίδιοι κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τέσσερις ημεδαποί.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας μετέβη στο ΧΥΤΑ Φυλής, προκειμένου να συνδράμει υπαλλήλους της Διεύθυνσης  Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, στη διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο αυτού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίσθηκαν δύο απορριμματοφόρα φορτηγά οχήματα, ιδιοκτησίας Δήμων, που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, να διαθέτουν στο χώρο του ΧΥΤΑ, νοσοκομειακά απόβλητα  αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, των υπαλλήλων της Διεύθυνσης  Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός μαύρων πλαστικών περιεκτών περιείχε σύριγγες και γάζες μια αίμα, συσκευασίες ορών, γυάλινες συσκευασίες με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών, τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Με εντολή της Εισαγγελέως Περιβάλλοντος, τα παραπάνω απόβλητα μεταφέρθηκαν σε χώρο ασφαλούς διαχείρισης.

Τα φορτηγά οχήματα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.