X

Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών που είχε «ρημάξει» Αθήνα και Άργος

Πλήθος διαρρήξεων, κλοπών αυτοκινήτων, ληστειών σε σπίτια, τράπεζες και κάθε είδους καταστημάτων καθώς και συμπλοκές με αστυνομικούς σε Αθήνα και Άργος είχε διαπράξει σπείρα κακοποιών που ταυτοποίησε το Τμήμα Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Ant1news

Η σπείρα των Αλβανών απαριθμεί επτά μέλη, εκ των οποίων μόνο το ένα βρίσκεται στα χέρια των Αρχών.

Οι κακοποιοί δρούσαν τα τελευταία δύο χρόνια ληστεύοντας ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους και φορώντας συχνά καμουφλάζ, όπως περούκες. Οι περισσότερες δε από τις ληστείες τους γίνονταν με κλεμμένα οχήματα. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό, όπως Kalashnikov, συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer) και άλλα όπλα. Συχνά η χρήση των όπλων γινόταν μόνο για εκφοβισμό, ενώ στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνταν κάποιο, γινόταν αμέσως αντικατάστασή του, για να μη βρεθούν τα ίχνη του.

Οι συμπλοκές με τους αστυνομικούς δεν ήταν λίγες. Δράστες και αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι αρκετές φορές και μάλιστα μέσα στο κατηγορητήριο υπάρχουν και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, οι δύο σε βάρος αστυνομικών.

Τα μέλη της οργάνωσης μετά από κάθε δράση τους έφευγαν στην Αλβανία, για μικρό χρονικό διάστημα ή άλλαζαν σύνθεση και στόχους, ώστε να μην εντοπιστούν.

Ωστόσο τον περασμένο Ιούλιο ο 50χρονος συλληφθείς «έπεσε» στα χέρια των αστυνομικών, μετά από καταδίωξη με κλεμμένο αυτοκίνητο, στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα μικρό οπλοστάσιο, γάντια και μία περούκα.

Σε βάρος του ίδιου και των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονιών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι παραπάνω κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει, από τις αρχές του έτους 2012, εγκληματική οργάνωση με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και της περιφέρειας.

Τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει συνολικά, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, μία απόπειρα ληστείας Τράπεζας και κοσμηματοπωλείου, δέκα ληστείες σε καταστήματα, έξι κλοπές αυτοκινήτων και τρεις διαρρήξεις σπιτιών.

Οι φωτογραφίες των δραστών δόθηκαν στη δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα, για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Όποιος πολίτης γνωρίζει κάτι παρακαλείται να επικοινωνήσει με την Ασφάλεια

GJINI ILIR του NASI και της BARDHA γεν. 29-03-1963 στην Αλβανία

 ΚΥΡΙΑΖΗΣ ή KIRIAZI ΕΚΤΩΡΑΣ ή EGDORAN ή EKTOR του Γιώργου ή Giorgi και της Φλώρα ή Flora ή Floresa γεν.17-12-1983 στην Αλβανία

ELMAZAJ ή ELMAZAN  LULEZIM του RUZHDIM και της AMITE γεν. 10-02-1991 στην Αλβανία

 SHAKAJ AGRON του LATIF και της FATMIROSHE γεν. 31-01-1979 στην Αλβανία

SELIMAJ ARSEN του AGRON και της ANNA γεν. 08-08-1984 στην Αλβανία

  ARAPAJ  ERVIS του LEFTER και της ZONJA ή TONIA γεν. 26-05-1984 στην Αλβανία

  PECI  ERION του PETRIT και της KONSTANDINA γεν. 20-05-1986 στην Αλβανία