X

Τι αφορούσε η «δωροληψία» του προέδρου του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Καταγραμμένη σε βίντεο η "δωροληψία"

Ant1news


Του Γιώργου Καραϊβάζ

Για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενταγμένο στα ΕΣΠΑ, κατά της παιδικής παχυσαρκίας, φέρεται πως υπέκυψε στον πειρασμό της μίζας ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφημιστική εταιρεία που διεκδίκησε την υλοποίηση του προγράμματος, απορρόφησης 200.000 ευρώ, πέτυχε μετά από τρίμηνη προσπάθεια και κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, να αναλάβει το έργο τον περασμένο Ιούνιο, πλην όμως, παρότι μέχρι τότε είχε ως παραστάτη τον κ. Τομπούλογλου, ο οποίος ωστόσο έκτοτε, φέρεται πως άρχισε να δημιουργεί ... "αναχώματα".

Στην εύλογη απορία του ιδιοκτήτη της διαφημιστικής εταιρείας για το τί είχε αλλάξει, έβαλε ενδιάμεσο κοινό γνωστό τους, υπάλληλο ιδιωτικής τράπεζας για να μάθει τί είχε μεσολαβήσει και συνετέλεσε στη διαφοροποίηση αυτή. Ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να είπε πως "τόσα χρήματα θα πάρει, δεν πρέπει κάτι να πάρω κι εγώ;".

Μόλις έγινε η μεταβίβαση του μηνύματος, ζητήθηκε στην πρώτη επικοινωνία το ποσό των 30.000 ευρώ και η συμφωνία έκλεισε στις 25.000 ευρώ.

Στο ραντεβού, που δόθηκε σε καφέ της Ιπποκράτους, ο κ. Τομπούλογλου πήγε συνοδευόμενος από ένα σωματώδη φίλο του, στον οποίο παρέδωσε τα χρήματα αμέσως μόλις τα παρέλαβε. Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν καταγραφεί από το ... "τηλεοπτικό" συνεργείο της ασφάλειας, που είχε παγιδεύσει με κάμερες το χώρο.