X

Πυροβολισμοί έξω από την οικία του Γερμανού πρέσβη

Πυροβολισμοί έπεσαν γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα έξω από την οικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ.

Ant1news

Το περιστατικό συνέβη στο Χαλάνδρι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, όπου βρίσκεται το σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

Άγνωστοι πυροβόλησαν στην εξωτερική περίβολο του σπιτιού του Βόλφγκανγκ Ντολντ, ωστόσο ο αστυνομικός που βρισκόταν απ’ έξω δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και έχουν ριφθεί δεκάδες σφαίρες. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του Γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο και οι σφαίρες πήγαν όλες στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε έξι προσαγωγές για το περιστατικό. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος με την σειρά του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό. Και οι δύο επικοινώνησαν με τον Γερμανό πρέσβη. Από την πλευρά του, ο κ. Ντολτ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη: Δε θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δε θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας».

Εν τω μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ με αφορμή τους πυροβολισμούς στην οικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Ντολτ.

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, καθώς και τους γύρω δρόμους.